La Xina diu que Espanya va comprar els tests ineficaços a una companyia sense llicència

Sanitat indica que es tracta d'una partida retirada a Madrid i l'ambaixada del país asiàtic, que la gran compra del govern espanyol encara no ha estat enviada
Tuits de l'ambaixada xinesa sobre Shenzhen Bioeasy Biotechnology
Tuits de l'ambaixada xinesa sobre Shenzhen Bioeasy Biotechnology

L'ambaixada xinesa a Espanya ha informat que una companyia proveïdora de tests ràpids del govern espanyol, Shenzhen Bioeasy Biotechnology, no forma part de la llista de proveïdors classificats oferta pel govern xinès a l'executiu de Pedro Sánchez i que no disposa de la llicència oficial del país asiàtic per vendre els seus productes.

Aquesta ha estat la reacció xinesa després que El País hagi publicat aquest dijous que proves sobre el coronavirus comprades pel govern espanyol a aquesta companyia tenen una sensibilitat del 30%, quan hauria de ser superior al 80%.

El mateix diari publica que diversos laboratoris han comprovat la manca de fiabilitat de kits adquirits a Shenzhen Bioeasy Biotechnology i que, segons fonts d'aquests laboratoris, "no té sentit usar aquestes proves", ja que no poden absorbir part de la tasca que fins ara assumien els més fiables tests PCR.

Aquestes deficiències han estat comunicades a l'Institut de Salut Carlos III, que depèn del Ministeri de Sanitat, indica també El País, que afegeix que un portaveu del ministeri va reconèixer aquest dimecres que la sensibilitat d'aquests tests no es corresponia a la de la seva fitxa tècnica, per bé que limitava el problema a una partida determinada localitzada a Madrid, la retirada de la qual explica que ja s'ha ordenat.

En la seva compareixença d'aquest dijous, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha respost sobre els tests ràpids que serviran per descarregar de pressió els laboratoris.

Pel que fa als tests ràpids deficients, en la línia del ministeri reflectida a El País, Simón ha especificat que  almenys un lot d'un enviament de 9.000 unitats no es corresponia amb les expectatives i ha estat retornat. També ha indicat que rebran tests ràpids d'altres proveïdors tant dels que detecten el virus com els que detecten la infecció.

En la mateixa tirallonga de tuits amb què ha difós que Shenzhen Bioeasy Biotechnology no disposa de llicència, l'ambaixada xinesa ha assenyalat que la compra de material sanitari anunciada per Espanya, xifrada en 432 milions d'euros, està "en curs", però no ha sortit encara del país asiàtic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides