Salut informa que 212 usuaris de residències tenen el coronavirus a Catalunya

Els infectats es troben en una setantena de centres
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que 212 persones dels més de 64.000 usuaris de residències catalanes, ja siguin de gent gran, per discapacitats o per persones amb trastorn mental, han donat positiu en la prova del coronavirus. Vergés ha subratllat que 70 residències catalanes s’hi veuen afectades i que entre aquest cap de setmana i avui s’han repartit en aquests centres més de 50.000 mascaretes i guants pels professionals que atenen els usuaris.

La titular de Salut de l’executiu català ha anunciat també que duplicaran la capacitat de les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals aquesta setmana i que l’objectiu és triplicar-la la setmana que ve. La planificació de la xarxa assistencial estarà en mans d’una comissió de deu experts de cures intensives dirigida pel doctor Ricard Ferrer, cap de Servei de Medicina Intensiva de la Vall d’Hebron.  En aquest sentit, Vergés ha explicat que del pràcticament miler de pacients que es troben a l’UCI, 658 hi són per coronavirus, dels quals 538 requereixen ventilació mecànica invasiva.

Avui en dia, i tenint en comte dades del departament de Salut, el 95% de les UCI de l’Hospital de Sant Pau o el Consorci Sanitari de Terrassa estan destinades a pacients amb coronavirus; en el cas de la Vall d’Hebrón és un 73% i en el cas del Parc Taulí de Sabadell és un 52%.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha detallat en la mateixa compareixença el nombre de detencions i d’identificacions en les darreres vint-i-quatre hores: 8.674 identificacions a persones, 9.120 a vehicles, quatre tancaments d’establiments, quatre actes de denúncia a locals o establiments, 18 detencions i 2.781 actes contra persones. D’altra banda, 44 agents dels Mossos d’Esquadra o de diferents policies locals han donat positiu en la prova del coronavirus i 1.432 efectius romanen confinats.

D’altra banda, la consellera de Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha explicat que el govern ha creat una borsa de voluntariat de treballadors públics fer fer tasques de suport administratiu i tècnic a les àrees de salut, protecció civil i seguretat ciutadana, sempre i quan no prestin serveis bàsics aquests dies.  Budó també ha exigit al govern central que creï una renta de ciutadania que garanteixi uns ingressos mínims a la ciutadania.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.