CCOO demana que les empreses posin la seva tecnologia a lluitar contra el coronavirus

El sindicat destaca que Renault, Hewlett Packard o SEAT ja treballen per produir EPI, respiradors i material sanitari necessari per vèncer el Covid-19
Mascareta contra el coronavirus

CCOO demana al Ministeri d'Indústria i al Ministeri de Sanitat que es coordinin amb les empreses d'aquest país, perquè aquestes posin els seus béns d'equip i la seva tecnologia al servei del desenvolupament de projectes per donar cobertura a la urgència sanitària provocada per la pandèmia del Covid-19.

En un comunicat el sindicat valora iniciatives d'empreses i de les persones treballadores de les mateixes com Renault, Hewlett Packard o SEAT per produir equips de protecció individual (EPI), respiradors i material sanitari necessari per vèncer el Covid-19 i subministrar-los als diferents hospitals.

En concret, CCOO destaca que a SEAT concretament, està treballant un bon nombre de persones durant tots aquests dies, inclòs aquest dissabte i diumenge, per fabricar amb tecnologia 3D mascaretes desinfectables per als professionals que treballen en les unitats de cures intensives (UCI), compostes per Poliamida 12 i amb filtres FP2 canviables, per durar quaranta dies. També fabricarà 10.000 mascaretes al dia per a pacients, començant aviat la producció un cop homologada pel Ministeri de Sanitat.

En la mateixa nota, CCOO denuncia que l'expansió ràpida del Covid-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d'arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la Salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d'una pandèmia com la que patim.

El sindicat afegeix que la Sanitat Pública del nostre país, pateix mancances molt importants fruit de les retallades en Sanitat que s'han realitzat des de l'any 2008 amb l'excusa de la crisi econòmica, convertint la sanitat en un negoci privat i patint ara, de forma evident i malauradament dramàtica, aquestes mesures.

Per això, CCOO afirma que és de vital importància quan se superi aquesta crisi reforçar el finançament de la Sanitat Pública, per vetllar per la cura de la salut de la població amb la qualitat que s'ha d'exigir i sense posar en risc als professionals de la Sanitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides