Trilla admet que Sánchez contempla el confinament total pel coronavirus

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic forma part del Comitè Científic del Covid-19
Sánchez amb Illa, durant la videoconferència amb el Comitè Científic del Covid-19

El govern de Pedro Sánchez té sobre la taula la possibilitat del tancament total pel coronavirus, com exigeix des del dia 13 la Generalitat, i com ha fet Itàlia aquest mateix cap de setmana. Ho ha revelat a RAC1 el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, que assessora directament el president espanyol com a expert del Comitè Científic del Covid-19.

Ara bé, també admet que es tenen "molt en compte" les conseqüències econòmiques i socials de qualsevol mesura que es pugui prendre.

El govern espanyol ha constituït un comitè científic amb experts per fer front a la pandèmia de Covid-19 encapçalat pel director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Entre els primers membres del grup hi ha el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla; el responsable del laboratori encarregat de vacunes i hemo derivats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Agustín Portela o el professor de Bioestadística i Epidemiologia de l'Escola Pública de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Miguel Hernán.

A més, el comitè compta amb la subdirectora general d'Epidemiologia de la Generalitat Valenciana, Hermelinda Vanaclocha; la directora de la Unitat d'Investigació en Cures i Serveis de Salut de l'Institut Carles III, María Teresa Moreno-Casbas; la viròloga del Centre Nacional de Microbiología del Carles III, Inmaculada Casas; i el coordinador de Malalties Infeccioses de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, Javier Arranz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides