Trilla admet que Sánchez contempla el confinament total pel coronavirus

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic forma part del Comitè Científic del Covid-19
Sánchez amb Illa, durant la videoconferència amb el Comitè Científic del Covid-19

El govern de Pedro Sánchez té sobre la taula la possibilitat del tancament total pel coronavirus, com exigeix des del dia 13 la Generalitat, i com ha fet Itàlia aquest mateix cap de setmana. Ho ha revelat a RAC1 el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, que assessora directament el president espanyol com a expert del Comitè Científic del Covid-19.

Ara bé, també admet que es tenen "molt en compte" les conseqüències econòmiques i socials de qualsevol mesura que es pugui prendre.

El govern espanyol ha constituït un comitè científic amb experts per fer front a la pandèmia de Covid-19 encapçalat pel director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Entre els primers membres del grup hi ha el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla; el responsable del laboratori encarregat de vacunes i hemo derivats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Agustín Portela o el professor de Bioestadística i Epidemiologia de l'Escola Pública de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Miguel Hernán.

A més, el comitè compta amb la subdirectora general d'Epidemiologia de la Generalitat Valenciana, Hermelinda Vanaclocha; la directora de la Unitat d'Investigació en Cures i Serveis de Salut de l'Institut Carles III, María Teresa Moreno-Casbas; la viròloga del Centre Nacional de Microbiología del Carles III, Inmaculada Casas; i el coordinador de Malalties Infeccioses de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, Javier Arranz.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari