La Generalitat obvia mesures econòmiques per combatre el coronavirus

L'executiu de Quim Torra només ha compromès 7,5 milions d’euros per autònoms
Quim Torra

El govern de la Generalitat segueix amb el seu processisme. Davant la incertesa econòmica que s'albira, l'executiu de Quim Torra de moment només ha compromès 7,5 milions d'euros destinats als autònoms.

A diferència del govern central, que dimarts passat va aprovar un seguit de mesures (amb una dotació de 200.000 milions d'euros), la qual cosa va ser molt ben acollida pels sectors econòmics, el govern presidit per Torra no es mou de declaracions institucionals, entrevistes a mitjans i rodes de premsa, però sense aprovar mesures econòmiques destinades a la població a excepció de l'assignació pels autònoms.

Això sí, Torra es manté en el discurs que cal confinar tot el país. L'executiu de Pedro Sánchez ha decretat amb l'estat d'alarma que només està permès sortir al carrer a les persones que han d'anar a treballar i per anar a comprar alimentació o a farmàcies.

D'aquesta manera, qui incompleixi l'estat d'alarma pot ser sancionat amb multes de 100 a 60.000 euros i, fins i tot quatre anys de presó. Les forces de seguretat ja estan sancionant i recorden que es pot passejar el gos sempre que sigui una breu estona i sense mantenir contacte amb altres persones.

Precisament, Torra va demanar ahir que els catalans no viatgem en cap de setmana, quan el confinament ja ho fa impossible. Així mateix, el president ha assegurat que s'ha posat en contacte amb el Ministeri de Sanitat perquè aquest faciliti equipaments de protecció pels sanitaris.

Torra hauria obviat, també, que la Generalitat hauria pogut comprar tot aquest material abans de la declaració de l'estat d'emergència i, fins i tot, ara ho pot fer doncs el departament de Salut manté l'autonomia de funcionament.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides