Rufián retreu a “la dreta catalana” les retallades en sanitat pública

El diputat independentista defensa també que les banderes ni alimenten ni curen virus
Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha retret a "la dreta, i a la no tan dreta,  espanyola i catalana" les retallades que han dut a terme els darrers anys en sanitat pública. Ho ha afirmat al Congrés dels Diputats després que Pedro Sánchez hagi comparegut a la cambra baixa per explicar les mesures que contenen els decrets aprovats pel govern els darrers dies per combatre el coronavirus.

El parlamentari independentista ha expressat que els professionals sanitaris “clamen” per tenir més mitjans per exercir dignament la seva professió i ha subratllat que espera que “s’ho pensin molt la dreta, i la no tan dreta, espanyola i catalana, abans de retallar en sanitat pública”. Rufián, d’aquesta manera, ha demanat "més sanitat pública i de qualitat i menys exèrcit i guàrdia civil patrullant per donar tranquil·litat”.

Cap representant de Junts per Catalunya, soci de govern dels republicans a la Generalitat, ha replicat a Rufián ja que cap d’ells ha assistit al ple pel confinament i diversos membres d’aquesta candidatura política han exigit a través de Twitter que Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés, pogués intervenir per videoconferència.

D’altra banda, Rufián ha exigit a les diferents forces polítiques que deixin de banda les seves “misèries partidistes” i ha emfatitzat que les “banderes ni alimenten ni curen virus”. Les paraules de Rufián arriben ni 24 hores després que el President de la Generalitat, Quim Torra, afirmés en una entrevista a TV3 que “li importen un rave les fronteres i les banderes”.

Abans que intervingués Rufián, ho havien fet el líder del Partit Popular, Pablo Casado, i el diputat de Vox, Iván Espinosa de los Monteros. Ambdós han coincidit en la necessitat que el govern central promogui més estímuls fiscals i que són necessàries més mesures d’ajuda i de suport als autònoms.

Casado ha afirmat que és l’hora de “l’Espanya eterna”, referint-se “als que han estat, als que som i als que seran” i ha destacat que aquesta serà necessària per “superar l’adversitat”, al·ludint a la crisi sanitària. Per la seva part, Espinosa de los Monteros ha manifestat que el govern necessita un gir de 180 graus en les mesures empreses i que cal “recuperar Espanya”, sense cedir “al xantatge dels qui li volen mal”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides