Igualada disposarà d’un ‘hospital de campanya’ per atendre els contagiats

Una residència d'avis privada, a punt per inaugurar, complementarà l'hospital en cas de saturació
Els Mossos vigilen els accesos a la Conca d'Òdena

Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena -la Conca d'Òdena-, confinats des de divendres per un brot de coronavirus, intenten a la desesperada avançar-se als esdeveniments. Així, conscients de la gravetat de la situació i davant d'una més que probable saturació de l'hospital de referència, els alcaldes van demandar ahir al departament de Salut de la Generalitat la confiscació d'un centre sanitari privat per convertir-lo en 'hospital de campanya' per si fos necessari.

La confiscació no serà necessària, ja que, després que els alcaldes fessin pública l'exigència, l'empresa propietària de l'edifici, la gestora francesa de centres geriàtrics Colisée, s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament igualadí per anunciar-li que de manera immediata posen a disposició dels ajuntaments de la Conca d'Òdena el centre.

Es tracta d'una antiga i emblemàtica mútua reconvertida en residència per a gent gran, amb 90 llits disponibles, que estava a punt de ser inaugurada. El centre complementarà l'actual hospital al límit de les seves possibilitats en cas de saturació.

Des d'Igualada, una de les zones més castigades pel coronavirus, confirmaven ahir a EL TRIANGLE que professionals sanitaris de fora de la zona confinada han acudit a l'hospital d'Igualada per a prestar la seva ajuda i alleujar d'aquesta manera la saturació del centre.

Assaig clínic i corredors de mercaderies

D'altra banda, alguns afectats de la zona confinada formen part de l'assaig clínic que ahir mateix es va iniciar per tractar el coronavirus. És el primer assaig que es realitza i servirà d'igual manera per positius que per contactats.

En un altre ordre de coses, per mitigar els efectes econòmics del confinament, ahir mateix es van activar dos corredors per facilitar l'entrada i sortida de mercaderies. Es respon així a una petició dels alcaldes per garantir que no es paralitzi l'economia productiva i es dispari l'atur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides