Farmacèutics de Barcelona demanen material per cribrar casos de coronavirus

Sol·liciten mesures de seguretat als col·legis professionals, a Salut i a Sanitat, i s'ofereixen per fabricar gels hidroalcohòlics
El calaix d'una farmàcia
El calaix d'una farmàcia

Un grup de farmacèutics de les comarques barcelonines ha proposat a les associacions de col·legis professionals de farmacèutics de Barcelona, Catalunya i Espanya, així com al departament de Salut i al ministeri de Sanitat, iniciatives perquè aquest col·lectiu professional pugui ajudar a pal·liar la crisi del coronavirus.

A través d'un escrit, al qual ha tingut accés EL TRIANGLE, manifesten que se senten desemparats pel desproveïment de mesures de seguretat i plantegen que la xarxa de farmàcies espanyoles contribueixi a la detecció de  positius per coronavirus. Hi indiquen que si disposessin de mitjans de detecció, podrien ajudar al cribratge, com ja fan amb la prova del VIH, i que d'aquesta manera contribuirien a evitar el col·lapse dels centres mèdics.

Així mateix, recorden que el seu col·lectiu professional és competent en l'elaboració del gels hidroalcohòlics, molt demandats, i que distribueixen productes que ajuden a protegir la població del contagi del Covid-19. A més, suggereixen que poden estalviar desplaçaments innecessaris de ciutadans lliurant fàrmacs a domicili.

Aquests farmacèutics, que denuncien que es troben desproveïts del material recomanat perquè tant ells com els clients puguin protegir-se durant aquesta crisi sanitària, com mascaretes, gels i ulleres protectores, exhorten els seus col·legis professionals a remetre aquestes propostes al ministeri de Sanitat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides