L’Exèrcit intervindrà a Catalunya i Euskadi en funció de les necessitats de la crisi pel coronavirus

La Unitat Militar d'Emergències ja està desplegada per més de 20 ciutats de tot Espanya
Efectius de la UME

El Cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), general de l'Aire Miguel Ángel Villarroya, ha afirmat que les Forces Armades es desplegaran tant a Catalunya com a Euskadi en funció de les necessitats que apareguin per fer front al coronavirus, igual que s'estan desplegant per la resta d'Espanya.

El general Villarroya ha afirmat que "el desplegament en aquestes comunitats serà igual que en la resta d'Espanya", afegint que "no hi ha diferència de cap mena" entre les comunitats autònomes espanyoles a l'hora de decidir el desplegament de militars en funció de l'evolució de la malaltia.

D'aquesta manera, el general Villarroya ha deixat clar que ni Catalunya ni Euskadi quedaran fora de l'operatiu militar que el ministeri de Defensa amb coordinació amb el de Sanitat han preparat perquè tant des de la Unitat Militar d'Emergències (UME) com des d'altres unitats dels tres exèrcits participin de les mesures sanitàries per fer front al Covid-19.

Aquest dilluns ja hi havia més d'un miler de militars de l'UME desplegats per més de 20 ciutats de vuit comunitats autònomes. Aquests efectius estan fent, principalment, tasques de desinfecció de zones amb una alta afluència de ciutadans i tasques de reconeixement de les necessitats que puguin produir-se en la ciutadania. Els militars també està previst que facin tasques de policia per garantir el compliment de l'estat d'alarma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides