El govern d’Espanya preveu més de quinze dies en estat d’alarma

El Congrés dels Diputats haurà d'atorgar el vistiplau perquè el govern pugui prorrogar la situació
El ministre José Luis Ábalos
El ministre José Luis Ábalos

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha avançat aquest dilluns, durant una entrevista a RNE, que l'estat d'alarma durarà més dels quinze dies decretats pel Consell de Ministres. Considera que en dues setmanes no hi ha prou temps per "guanyar la batalla" al coronavirus.

Ábalos ha indicat, que el govern que presideix Pedro Sánchez cercarà fórmules per prorrogar l'estat d'alarma. Aquesta decisió, en qualsevol cas, segons diposa la Constitució, ha de rebre l'autorització del Congrés dels Diputats per perllongar-se més enllà dels quinze dies decretats aquest dissabte.

El ministre ha reconegut que no tenen un calendari marcat i ha assenyalat que l'adopció de mesures addicionals dependrà dels resultats que donin les mesures ja implementades.

D'altra banda, Ábalos ha retret al president català, Quim Torra, que manté el seu "projecte polític a l'empara" d'aquesta crisi sanitària, i ha expressat preocupació per la "dinàmica" i la "mentalitat" mostrades per Torra en aquest context.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides