El Punt Avui TV va ‘sucar’ 672.000 euros de la XAL

Aquesta televisió gairebé no tenia audiència i estava a punt de tancar, però la Xarxa li va pagar a preu d’or que emetés alguns dels seus programes
Francesc Pena
Francesc Pena

La menjadora per a mitjans processistes en què es va convertir la XAL (Xarxa Audiovisual Local) durant el mandat de Francesc Pena va beneficiar especialment El Punt Avui TV. Malgrat els seus ínfims nivells d’audiència i l’evidència que estava condemnada al tancament, aquesta televisió va rebre 672.000 euros en sis contractes firmats l’1 d’abril del 2019. La vigència d’aquests contractes era fins al 31 de desembre del mateix any. L’empresa editora d’El Punt Avui, Hermes Comunicacions, però, va anunciar a l’octubre que tancava les seves emissions i acomiadava a tota la plantilla.

Els sis contractes de 112.000 euros cadascun que va signar Hermes Comunicacions amb la XAL apareixen a la web de transparència d’aquest ens de la Diputació de Barcelona sota el concepte d’“Informatius territorials” i corresponen a les delegacions de la cadena televisiva a Barcelona, Tarragona, Tortosa, Mataró, Igualada i Granollers.

No és l’únic cop de mà que la XAL de Francesc Pena va donar a aquest grup. L’1 de gener de l’any passat va pagar 150.000 euros a Maig 2011, una societat laboral creada per 35 extreballadors acomiadats d’El Punt Avui i que realitzen els suplements L’Esportiu i L’Econòmic que s’encarten dins el diari. 

El director d’El Punt Avui és Xevi Xirgo. El 2 d’abril vinent sortirà el llibre que ha fet amb Carles Puigdemont M’explico: De la investidura a l’exili. Marcela Topor, esposa de Puigdemont, presentava un programa en anglès a El Punt Avui TV, fins que va tancar. Ara l’emet a la XAL i cobra 6.000 euros al mes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides