Sánchez anuncia l’estat d’alarma

Les mesures es concretaran en un decret del Consell de Ministres extraordinari aquest dissabte
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que declararà l'estat d'alarma contra l'expansió del coronavirus.

Les mesures es concretaran en el decret que aprovarà el Consell de Ministres extraordinari que es reuneix aquest dissabte. L'estat d'alarma tindrà una vigència inicial de quinze dies. Per ampliar-la, el govern necessitarà el vistiplau del Congrés.

En la seva declaració institucional, Sánchez ha indicat que Espanya es troba en la primera fase de la crisi i que preveuen que hi hagi 10.000 afectats els pròxims dies.

El president del govern espanyol ha avançat que mobilitzarà tots els recursos de l'Estat per protegir la salut dels ciutadans contra l'expansió del coronavirus, inclosos els recursos privats i militars.

Sánchez ha associat l'heroisme en les circumstàncies actuals a comportaments com rentar-se les mans, quedar-se a casa i i "protegir-se a un mateix" per protegir els altres. El president s'ha adreçat als ciutadans, especialment als joves, perquè adoptin una actitud responsable i disciplinada, la qual considera un "recurs fonamental".

"Trigarem setmanes, serà molt dur i difícil", però "la victòria depèn de cadascun de nosaltres", ha remarcat, a més d'assenyalar que "tots tenim tasca i missió".

 

 

(Visited 274 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari