Jové i Salvadó es neguen a declarar

Els antics alts càrrec d'Economia han comparegut al TSJC processats per l'organització de l'1-O i de la Hisenda catalana
Jové i Salvadó, arribant al TSJC
Jové i Salvadó, arribant al TSJC

Els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó s'han acollit al seu dret a no declarat durant la seva compareixença d'aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ambdós antics alts càrrecs del departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda que encapçalava Oriol Junqueras van ser citats després d'haver estat processats per l'organització de l'1-O i el desplegament de la Hisenda catalana.

El TSJC atribueix a Jové i Salvadó la presumpta comissió de delictes de desobediència, malversació, prevaricació i revelació de secrets.

El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere Aragonès, ha declarat a les portes del TSJC que la causa contra Jové i Salvadó correspon una segona onada de repressió que emmarca en "una causa general" contra l'independentisme. Segons ell, es vol fer pagar penalment i econòmicament als dos diputats les "les il·lusions i esperances d'un país".

Aragonès, d'altra banda, ha assegurat que Jové es mantindrà com a representant del govern català a la mesa de diàleg amb el govern d'Espanya, on “representa la repressió”, segons ha indicat.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari