Sánchez fa una crida a la cooperació comunitària per frenar el coronavirus

La Unió Europea activarà un fons de 25.000 milions per fer front a aquesta emergència sanitària
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest vespre per mirar de donar un missatge de confiança davant el creixement dels casos de coronavirus a l'Estat i a tota Europa i, també, davant de les conseqüències que està tenint en l'economia de tot el continent. "Farem el que faci falta", ha dit el cap de l'executiu, que tot just acabava de parlar per videoconferència amb els líders comunitaris, a qui, ha dit, ha cridat a la cooperació per combatre la malaltia i ha demanat ajudes a les institucions comunitàries per donar liquiditat a les empreses que n'estan patint els efectes.

Sánchez ha explicat que dijous es reunirà amb els agents socials i ha anunciat un pla de xoc per a l'economia dedicant recursos a garantir el benestar de les famílies facilitant-los ajudes i reduccions de jornada laboral si es veuen afectats per les decisions empresarials i polítiques, alhora que vigilaran que ningú no pugui fer un ús "inadequat" de la situació per acomiadar treballadors. També es treballarà per assegurar la producció i accés als medicaments. Per a fer-ho ha demanat a les institucions europees que flexibilitzin els objectius de dèficit per tal de poder ajudar l'economia espanyola a superar amb èxit aquest gran entrebanc.

En aquest sentit, la presidenta de la Comissió Europea Ursula Von der Leyen ha anunciat un fons europeu extraordinari de 25.000 milions d'euros per intentar contenir el coronavirus. "Farem servir totes les eines a la nostra disposició per garantir que la UE passi aquesta tempesta", ha dit la presidenta de la CE en acabar el primer Consell Europeu celebrat de forma telemàtica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides