Jordà assumeix provisionalment Acció Exterior

La consellera compatibilitzarà Agricultura amb el relleu de Bosch
Teresa Jordà
Teresa Jordà

Teresa Jordà, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, serà el relleu provisional d'Alfred Bosch al capdavant del departament d'Acció Exterior mentre el càrrec romangui vacant.

Bosch va presentar la seva dimissió aquest dilluns després que el diari Ara destapés que havia destituït Carles Garcias, el seu anterior cap de gabinet, per un cas d'assetjament sexual contra treballadores de la conselleria sobre el qual no va activar el protocol antiassetjament de la Generalitat.

ERC indica que l'elecció del substitut definitiu encara està oberta, publica La Vanguardia, tot i que les darreres hores han sonat els noms del darrer cap de gabinet de Bosch, Aleix Villatoro, i de l'eurodiputat d'ERC Jordi Soler.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït els "serveis prestats" a Bosch en l'annex del Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que anuncia la renúncia, hores després d'haver ordenat una investigació interna sobre l'afer i d'haver mantingut una reunió amb ell per demanar-li explicacions sobre el motiu pel qual no activar el protocol de la Generalitat.

Arran de la decisió de Bosch, ERC ha difós que tant el partit i l'exconseller "tornen a deixar el llindar d'autoexigència molt i molt alt", a més de demanar que "a partir d'ara aquest llindar serveixi a tothom qui té uns ideals republicans i en tots els casos", segons han manifestat els portaveus del partit i del grup parlamentari, Marta Vilalta i Sergi Sabrià.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides