Bosch dimiteix pel cas de presumptes assetjaments sexuals a Exteriors

Reprodueix vídeo

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat la seva dimissió arran del cas d'assetjaments sexuals a treballadores del departament per part del seu excap de gabinet Carles Garcias, que va ser destituït el passat 24 de gener. ERC ha abocat a la renúncia a Bosch en considerar que també ell havia d'assumir responsabilitats. El conseller no va activar el protocol previst en l'administració pública per afrontar aquests casos.

El partit d'Oriol Junqueras ha buscat de soca-rel la polèmica del cas, revelat per l'Ara.cat, que afecta almenys vuit treballadores i que han estat víctimes de la conducta de Garcias de forma reiterada en el temps.

Tot i que aquest dilluns al matí la portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha defensat que havia actuat amb "contundència" apartant el cap de gabinet, la pressió interna contra Bosch ha anat creixent a mesura que des de Junts per Catalunya s'ha criticat la conducta del conseller.

A la seu del partit, el fins ara conseller d'Exteriors ha anunciat la seva dimissió: "Arriba el dia en què hem de prendre decisions en les quals ens sentim molt petits i el que hem de preservar és molt gran. Avui és un d'aquests dies. Sóc molt conscient dels valors republicans que he defensat, la situació creada s'ha fet insostenible i tinc molt clar que faig més servei marxant que quedant-me".

El cas amenaçava de convertir-se en un element més de la batalla preelectoral entre JxCat i ERC. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha citat Bosch per demanar-li explicacions. També el conseller de Polítiques Digitals i Administració Publica, Jordi Puigneró, ha carregat contra el titular d'Exteriors per "prendre decisions unilaterals" i no informar del cas. A la bateria de retrets s'ha sumat la diputada de JxCat Elsa Artadi, que l'ha acusat d'haver gestionat amb "opacitat" la situació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides