Dos casos positius de coronavirus activen els protocols de protecció a l’Ajuntament de Barcelona

Jaume Collboní, Jordi Martí i Montserrat Ballarín estan aïllats a casa seva per haver estat en contacte amb un dels infectats
Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha fet pública una nota en la qual informa que la detecció de dos casos positius de coronavirus (COVID-19) ha portat a l'activació dels protocols de protecció al consistori. Tots dos casos han estat detectats aquest cap de setmana i per aquest motiu els protocols s'han començat a desplegar aquest dilluns.

El primer cas s'ha detectat en una treballadora de l'Escola Bressol Municipal (EBM) Gràcia, la qual cosa suposarà el tancament preventiu de l'equipament municipal, inicialment durant dues setmanes.

El segon cas s'ha produït en un treballador de l'Àrea d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica del consistori, la qual cosa ha suposat igualment l'aïllament preventiu de les persones que havien tingut un contacte estret amb ell durant els últims dies. Entre elles hi ha persones de l'equip directiu i gerencial de l'Ajuntament.

Totes aquestes persones s'han aïllat de manera preventiva, no han desenvolupat cap símptoma de la malaltia i mantenen la seva activitat laboral des de casa. També els regidors Jaume Collboni, Jordi Martí i Montserrat Ballarín, resten de moment a casa a l'espera que l'Agència de Salut Pública de Barcelona valori si poden anar a treballar.

Tot i que l'ajuntament insisteix que es tracta de mesures previstes als protocols, acordades amb les autoritats sanitàries, i ratifica la seva aposta amb la informació actualitzada i transparent, el personal municipal treballa en coordinació amb les autoritats sanitàries per acabar de traçar la totalitat dels contactes d'aquestes dues persones que han donat positiu al COVID-19, i demanar-los que restin a casa durant els pròxims dies.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) acabarà d'analitzar cas per cas al llarg del dia d'avui per prendre les mesures que siguin necessàries. Aquesta mesura preventiva s'ha pres tot i que a hores d'ara les dues persones que han donat positiu presenten símptomes lleus, evolucionen favorablement i es troben a casa seva. Cap altra persona ha manifestat símptomes i treballen amb normalitat des de casa.

La intenció de l'Ajuntament és facilitar aquestes mesures de teletreball perquè l'operativa municipal segueixi totalment activa. El consistori recorda que l'aïllament es produeix estrictament quan hi ha la recomanació per part dels professionals sanitaris i, per tant, qualsevol persona que pensi que pot estar afectada ha de rebre indicacions en aquest sentit abans de prendre cap decisió de manera personal.

L'Ajuntament de Barcelona insisteix en el fet que torna a transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt de l'organització i de la ciutadania, amb el compromís de seguir aportant informació actualitzada i transparent. Igualment recorda que totes les mesures que s'estan prenent són d'acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries competents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides