Guix: “El coronavirus no anirà a la baixa fins després de Setmana Santa”

El secretari de Salut Pública de la Generalitat basa la previsió en el comportament dels virus gripals
Joan Guix

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, la cara visible de la gestió de la lluita contra el coronavirus a Catalunya, preveu que el degoteig d'afectats al país segueixi com a mínim les pròximes cinc setmanes. Així ho ha manifestat en una entrevista al diari Ara.

La majoria de casos seran provinents de l'onada d'afectats que han viatjat a Itàlia. "Creixeran els contagis de Covid-19, segurament per les persones que ara mateix estan en període d'incubació", ha explicat. "I no començaran a anar a la baixa fins després de Setmana Santa", ha afegit.

Aquesta predicció es basa en els virus gripals, que són estacionals i amb el canvi de temps van remetent. Malgrat la dificultat de considerar-los virus anàlegs, la informació que es té del coronavirus indica que tenen un comportament similar.

El responsable de Salut Pública és optimista: ha subratllat que Catalunya no viu una situació tràgica i encara no ha registrat casos autòctons com sembla que sí que ha passat a Madrid i al País Basc. El fet que fins ara tots els casos tinguin origen en viatgers del nord d'Itàlia permet controlar molt més la propagació del virus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides