Com defensa Mas que la secessió catalana afavoriria Espanya?

Artur Mas a TV3
Artur Mas a TV3

Des del punt de vista de la "plenitud nacional", que contraposa a la unitat territorial. En el seu darrer llibre, Cap fred, cor calent, l'expresident català Artur Mas afirma que Espanya "només podrà ser una nació plena si Catalunya deixa de ser part d'ella". 

"El que impedeix la plenitud nacional d'Espanya és sobretot la tossuda i persistent voluntat del nostre país de voler ser nació i de comportar-se com a tal", hi assegura Mas, a més de destacar que és Catalunya, i no el País Basc, el que "fa realment nosa" a la unitat d'Espanya.

Així mateix, concreta que l'existència d'uns dos milions d'independentistes constitueix el fracàs espanyol "com a nació i com a projecte".

No obstant això, Mas admet que no hi ha actualment una majoria independentista "inapel·lable", advoca per un canvi d'exigència de l'independentisme i troba que els catalans han de poder optar també per una proposta defensada per l'Estat central en un eventual referèndum.

Durant la seva darrera ronda d'aparicions als mitjans, així mateix, va proposar que el govern català es dediqués al dia a dia i traspassés el procés al Consell per la República, i també va defensar que, abans de les pròximes eleccions, ERC i JxCat pactin alternar-se durant els pròxims vuit anys al capdavant del govern de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides