Els partits contra equips de zones de risc per coronavirus, a porta tancada

Per la mateixa raó, el ministre Salvador Illa també proposa suspendre congressos sanitaris

El Ministeri de Sanitat recomana jugar a porta tancada alguns partits de competicions internacionals durant aquest mes de març. Es tracta d'una mesura preventiva que afecta els equips procedents de les zones de risc per coronavirus i que puguin implicar el desplaçament "de grups nombrosos d'aficionats". Així, la restricció afecta els equips ubicats a les regions del nord d'Itàlia —el Vèneto, la Llombardia, el Piemont i l'Emília-Romanya— i també els d'altres països com la Xina, el Japó, Corea del Sud, Singapur i l'Iran.

Segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquesta recomanació només afecta "aquelles proves puntuables i que computin en alguna competició", perquè per a les que no computin en cap competició ha estat més taxatiu: "Que se suspenguin", ha dit. Ara per ara, ja hi ha hagut una suspensió de competició esportiva, la del GT Sport d'automobilisme.

Illa ha recomanat jugar a porta tancada els partits de futbol València-Atalanta (10 de març), de la Lliga de Campions, i Getafe – Inter de Milà (19 de març), de la Lliga Europa, així com els partits europeus de bàsquet València – Olímpia de Milà (5 de març) i el femení Uni Girona – Venezia (19 de març).

El titular de Sanitat ha suggerit, també, "ajornar o suspendre seminaris o jornades que impliquin professionals sanitaris". Quelcom similar ja va passar setmanes enrere, quan els organitzadors del MWC van decidir suspendre l'esdeveniment. Amb tot, Illa ha fet una crida a la calma a l'hora d'afirmar que "no hi ha cap transmissió sostinguda al país", en relació amb les zones de Madrid, Andalusia i el País Basc on s'han detectat contagis sense poder-ne precisar quin és l'origen.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari