El govern espanyol recomana no anar a les zones de risc del coronavirus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha reunit amb els consellers del ram de les comunitats autònomes

Per primera vegada des que va començar la crisi del coronavirus, el Ministeri de Sanitat ha recomanat restringir els viatges. El responsable de la cartera, Salvador Illa, ha aconsellat que "si no és estrictament necessari, els espanyols no vagin a les quatre regions italianes afectades -Lombardía, Piemont, Emília-Romanya i Véneto-, Japó, Iran, Corea de Sud, Singapur i la Xina . No hi ha prohibició, però a una zona de risc, si no és imprescindible no hi vagi. És de sentit comú", ha assenyalat aquest dimarts després del Consell Interterritorial de Sanitat.

En aquesta reunió amb els consellers de salut de les comunitats autònomes s'ha debatut un nou protocol davant del coronavirus que també amplia la definició de possible cas. Ara serà qualsevol persona amb símptomes de malaltia respiratòria que hagi estat en els llocs esmentats.

El document també preveu analitzar si pateixen el coronavirus tots els pacients ja ingressats als hospitals espanyols amb "una infecció respiratòria aguda amb criteris de gravetat", com són pneumònia, síndrome de distrès respiratori o ingrés en l'UCI, entre d'altres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides