Primer coronavirus a Catalunya

Reprodueix vídeo

Una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona que havia viatjat del 12 al 22 de febrer a Milà i Bèrgam (Itàlia) és el primer cas de coronavirus a Catalunya. La nit de dilluns a dimarts ella mateixa va contactar directament amb l'Hospital Clínic, després de detectar-se símptomes lleus similars a una grip, i allà se li va fer el test epidemiològic que ha donat positiu.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés ha explicat que la pacient es troba bé. En termes similars s'ha expressat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la doctora Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, aquesta tarda en roda de premsa.

Unes 25 persones del seu entorn hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 dies. Si els apareixen símptomes, Salut intervindrà: "No són malalts, són persones sanes i l'únic que fem nosaltres és vigilar-los", ha dit Guix. Dos o tres cops al dia els visitaran els equips mèdics i els prendran la temperatura. Si tenen febre, se'ls faran altres proves. A banda, 8 persones estan en quarantena a diferents hospitals, se'ls ha fet el test epidemiològic i estan pendents de rebre el resultat.

És una noia "jove i sana", ha destacat el secretari de Salut Pública, pel que s'espera una evolució favorable.

Des de l'inici de la malaltia, a Espanya s'han detectat ja uns quants casos de coronavirus, si bé de moment tot amb un diagnòstic lleu. Els primers casos van tenir lloc a Canàries, amb dos pacients, i a Palma, amb un altre infectat. També a Tenerife s'han confirmat avui dos casos més, un metge italià i la seva esposa, i els clients de l'hotel on estaven instal·lats ha quedat confinat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides