La directora de la Fundació Barça coneixia les activitats d’I3 Ventures

Les alertes han saltat a l'hora de contrastar quines persones estaven implicades o al corrent de les veritables intencions de la contractació
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

El procés d'investigació interna obert al FC Barcelona arran de la denúncia per l'ús de comptes falsos a les xarxes socials, en principi contra el prestigi de diferents personatges de l'entorn blaugrana, ha donat sorpreses i alguna situació inesperada com el coneixement que la mateixa Fundació Barça tenia de les activitats de l'empresa I3 Ventures, responsable segons va apuntar la Cadena SER el dilluns passat d'aquesta trama organitzada d'assetjament digital.

Les alertes han saltat quan, a l'hora de contrastar quines persones de l'staff del FC Barcelona i quins departaments havien estat implicats o n'estaven al corrent de les veritables intencions de la contractació d'I3 Ventures, es va posar de manifest que la directora de la Fundació, Maria Vallès, coneixia des de feia mesos la capacitat i el modus operandi d'aquesta empresa més enllà del monitoratge dels continguts i estat d'opinió de la xarxa.

En el moment de posar sobre la taula tota la informació, I3 Ventures, va confirmar que mentre altres departaments o àrees del club, com comunicació i el mateix aparell digital del club blaugrana, hi eren completament aliens als encàrrecs, dossiers i anàlisi revelats per la investigació de la Cadena SER, la Fundació en canvi hi havia mantingut contacte directe a través de la seva directora, Maria Vallès. Tot apunta que la directora de la Fundació va prendre interès per indicacions de qui aleshores era el primer assessor del president. Jaume Masferrar, i cervell de posar en marxa aquesta xarxa paral·lela. Se suposa que, per extensió, també hauria d'estar-ne al corrent el principal responsable directiu de la Fundació, el vicepresident primer Jordi Cardoner.

Tots dos, Maria Vallès i Jordi Cardoner, sempre s'han mostrat particularment interessats i preocupats per augmentar el coneixement i la popularitat de la Fundació Barça entre la comunitat barcelonista, el que explicaria segurament l'interès pels serveis d'I3 Ventures. Una altra cosa diferent, però, és haver tingut coneixement previ, si més no des de fa un any aproximadament, de les altres pràctiques d'aquesta empresa, ara denunciades a la premsa, contra persones concretes, un extrem que pel que fa a la Fundació vindria a desmuntar el relat d'innocència i de desconeixement al·legat pel mateix president Josep Maria Bartomeu i el club oficialment.

En aquest sentit, el president hauria quedat perillosament exposat perquè la Fundació, per la seva naturalesa, representa l'honestedat, el fet de procedir ètic i el contenidor dels millors i més admirats valors de club. Precisament, la Fundació Barça s'ha especialitzat a combatre el bullying digital a les escoles des que el va impulsar Maria Teixidor, ara secretaria de la junta directiva i abans membre de la Comissió Delegada de la Fundació. Tampoc es té constància que, malgrat el coneixement d'aquestes actuacions, des de la Fundació s'hagués alertat el departament de Compliance del FC Barcelona per aturar-ho o si més no per investigar-ho.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides