Aragonès reclama al PSC i la CUP que donin suport al pressupost de la Generalitat

El conseller d'Economia assegura que tot i les imperfeccions presenta uns comptes expansius gràcies al pacte amb Comú-Podem

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha defensat els pressupostos pactats amb Comú-Podem. Malgrat tot, Aragonès ha reclamat a PSC i la CUP que deixin de banda el partidisme preelectoral i donin suport a uns pressupostos ja que, malgrat les seves imperfeccions, són socials i expansius.

Abans d'Aragonès, el president català, Quim Torra, ha volgut fer una presentació política. Malgrat que el reglament del Parlament permet que tots els grups contestin al discurs, només Lorena Roldán (Ciutadans) ha pres la paraula breument per criticar els comptes. La resta de grups han menystingut a Torra, deixant que el protagonisme recaigués en el titular d'Economia, tal com és habitual en els debats parlamentaris sobre els pressupostos.

Aragonès ha fet un discurs més de candidat a la presidència de la Generalitat que no pas de defensor dels comptes públics. El vicepresident català ha posat el 2030 com la data en què Catalunya podrà fer uns pressupostos d'un país independent, però que caldrà seguir treballant. "Farem un pas endavant, per més que sigui petit" ha afirmat Aragonès, qui ha criticat que hi hagi formacions que es moguin per lemes i pancartes. "Volem un futur que valgui la pena per construir un país millor", ha afegit.

Aquests pressupostos són els primers que s'aprovaran en unes setmanes després del tràmit parlamentari, on es podran esmenar, després que el 2017 la llavors coalició de Junts pel Sí (formada per Convergència i Esquerra) obtingués el suport de la CUP a canvi de fer la consulta de l'1 d'octubre. Aleshores, Carles Puigdemont va sotmetre's a una qüestió de confiança per forçar la CUP a votar afirmativament als comptes de la Generalitat.

Quan els pressupostos estiguin aprovats, a finals de març, Torra anunciarà la data de les eleccions. ERC voldria que fos abans de l'estiu. JxCat, per la seva part, treballa perquè siguin a la tardor, entre l'11 de setembre i l'1 d'octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari