L’anunciada presència d’Artur Mas a Perpinyà indigesta l’independentisme

Els puigdemontistes li retreuen que assistís a la presentació del llibre de la “traïdora” Marta Pascal
Artur Mas

A través de Twitter, l’expresident Artur Mas ha donat a conèixer la seva intenció d’assistir a l’acte de masses que s’ha programat aquest pròxim dissabte 29 de febrer a Perpinyà per homenatjar l’expresident Carles Puigdemont i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. “El dia 29 de febrer seré a Perpinyà per donar suport al president Carles Puigdemont. Confio que a Perpinyà hi serem molta gent persitent i determinada a seguir endavant”, ha deixat escrit Artur Mas.

Aquest anunci ha desconcertat la parròquia independentista més “hiperventilada” i “hooligan” de Carles Puigdemont, que considera que la presència d’Artur Mas devalua l’acte i enrareix l’ambient. Les xarxes socials han bullit d’indignació les últimes hores pel fet que el successor de Jordi Pujol intenti acaparar l’atenció mediàtica amb la seva participació al míting de Perpinyà, que ha estat convocat pel Consell per la República.

Entre molts retrets, alguns tuitaires recorden que, dilluns passat, Artur Mas va assistir a l’acte de presentació del llibre “Perdre la por”, de la senadora i excoordinadora general del PDECat, Marta Pascal, considerada una “traïdora” i “botiflera” pels cercles puigdemontistes. Aquesta apel·lació a “perdre la por” de Marta Pascal fa referència, precisament, a la necessitat de plantar cara al messianisme autoritari que encarna Carles Puigdemont.

A mesura que s’acosta la celebració d’aquest acte de Perpinyà augmenta el desconcert. Allò que havia de ser, d’entrada, un homenatge als polítics, de tots els colors partidistes, que van optar per l’“exili” després del daltabaix de l’1-O, s’ha acabat convertint en un acte de masses a major honor i glòria de Carles Puigdemont, promotor del Consell per la República i la Crida. Així ho ha vist ERC, que no s’ha afegit a la mobilització, tot i que Òmnium Cultural –la seva entitat satèl·lit- hi dona formalment suport.

A més, en vigílies d’aquest gran míting –en el qual està prevista la participació d’unes 85.000 persones, majoritàriament arribades del Principat- s’ha produït la sobtada dimissió de la presidenta de la delegació a Perpinyà del Consell per la República, la periodista Júlia Taurinyà. Aquesta dimissió també ha provocat un intens debat a Twitter per esbrinar quines son les raons exactes –ha al·legat  motius “ideològics, relacionals, professionals i de salut”-, ja que Júlia Taurinyà era, formalment, la máxima responsable de l’organització de l’acte.

Un cop acabada la seva inhabilitació d’un any i mig, imposada per la consulta del 9-N, Artur Mas vol tornar amb força al primer pla de la convulsa política catalana. No només serà present a Perpinyà. Dos dies abans presentarà el seu llibre “Cap fred, cor calent” i sembla disposat a posar ordre en l’esvalotat galliner postconvergent, actualment dominat per l’independentisme “frontista” que propugna Carles Puigdemont des de Waterloo.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari