Iglesias seurà a la taula de diàleg

El vicepresident diu que tothom "haurà de cedir" de cara a les futures negociacions entre l'Estat i el Govern

El vicepresident del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, també formarà part de la taula de diàleg entre l'Estat i la Generalitat. Ell mateix ha explicat aquest dilluns que és el president Pedro Sánchez qui li ho ha demanat. La delegació espanyola tindrà Sánchez, Iglesias i diversos ministres més, pendents de concretar.

"El president m'ha demanat que hi sigui. Per tant, la meva obligació és ser-hi. És clar que hem parlat d'altres noms, companys del govern que hi seran, però no em correspon anunciar-ho a mi, sinó al president del govern espanyol", confirma Iglesias.

Iglesias deixa clar que la primera reunió serà abans de final de mes. I deixa clar que s'hi haurà de parlar de tot, tot i els dubtes de dirigents del PSOE.

D'altra banda, admet que hi haurà moltes discrepàncies i tothom haurà de cedir molt. Això sí, ha apuntat que mentre hi hagi diàleg tot pot anar endavant, i que és un clam que hi hagi una solució política al conflicte amb Catalunya d'una vegada.

La inclusió d'Iglesias a la taula de diàleg suposa l'entrada d'un dirigent estatal que ha estat crític amb l'empresonament dels líders independentistes i que, fins i tot, els ha visitat a la presó, com va fer amb Oriol Junqueras fa tot just un any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari