Triplet de Mascarell

El regidor de JxCat a Barcelona i vicepresident de la Diputació assumeix l'escó de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya
Ferran Mascarell
Ferran Mascarell

La renúncia de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al seu escó al Parlament de Catalunya, perquè és incompatible amb l'escó al Parlament Europeu, ha obert la porta de la cambra catalana a Ferran Mascarell.

El diputat de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, que va ser delegat del govern català a Madrid i conseller de Cultura dels governs de José Montilla (PSC-ERC-ICV) i Artur Mas (CiU), suma un altre càrrec públic com a diputat al Parlament. Mascarell, segons fonts citades per Europa Press, podrà ocupar l'escó en el ple d'aquest dimecres perquè ha efectuat els tràmits necessaris.

D'aquesta manera, JxCat torna a tenir 33 representants. L'escó de Quim Torra, en canvi, ha quedat buit d'ençà que fos retirada l'acta com a diputat del president de la Generalitat arran de l'execució de la seva inhabilitació, dictada en primera instància pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per no haver retirat pancartes i llaços grocs del Palau de la Generalitat en període electoral.

La suplent designada per la Junta Electoral la setmana passada a partir de la llista de JxCat, l'exdiputada Marta Senserrich, per a qui havia expedit la credencial, va rebutjar ocupar l'escó, una decisió que va presentar com una mostra de suport a Torra i que proposa que adoptin també els següents membres de la llista postconvergent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides