Toc del Consell d’Europa als Mossos i les presons

Un informe del comitè antitortura alerta de maltractaments minoritaris de la policia i els centres penitenciaris catalans
Detención de los Mossos
Detención de los Mossos

El Comitè de Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa ha publicat aquest dimarts un informe on manifesta la seva preocupació pel maltractament de detinguts per part dels Mossos d'Esquadra i en presons catalanes, i insta la Generalitat de Catalunya a deixar de lligar presos agitats al llit amb corretges.

Aquest comitè, que va visitar Catalunya el 2018, conclou que la majoria de les persones entrevistades van rebre un tractament correcte, però informa de maltractaments físics en els quatre centres visitats, Mas d'Enric, Ponent, Wad-Ras i Brians 1, sobretot en aquest darrer, consistents en bufetades, cops de puny i cops de porra.

Pel que fa als Mossos, la majoria dels entrevistats parlava d'un tracte correcte per part dels agents, però l'informe també indica l'existència de denúncies de cops de puny, puntades i cops de porra, principalment durant les detencions, així com de l'ús del mètode de subjecció no autoritzat de l'entrepà (lligar amb velcro pels turmells entre matalassos de plàstic). A més, s'hi indiquen mancances en els centres de detenció de la policia catalana pel que fa a accés a la llum natural, la llum artificial, la ventilació, l'aigua potable, els productes d'higiene personal i els patis d'exercici.

En declaracions a La Vanguardia, el cap de la delegació que va visitar Catalunya, Mark Kelly, ha considerat "inacceptables" les condicions de la comissaria de Les Corts i rebutja l'explicació de la Generalitat, que esgrimeix una manca de pressupost per fer millores. Pel que fa a la supressió de la immobilització mecànica, Kelly destaca que la resposta de les autoritats catalanes és "més progressista" que la d'altres territoris d'Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides