Els independentistes no volen escoltar el Rei

ERC, JxCat, Bildu, la CUP i el BNG no assisteixen a l'obertura de la 14a legislatura
Representants del BNG, JxCat, ERC, Bildu i la CUP al Congrés

Els diputats d'ERC, JxCat, Bildu, la CUP i el BNG han decidit no assistir a la sessió inaugural de la 14a legislatura de les Corts Generals on el rei Felip VI ha fet el discurs habitual. Aquestes formacions han coincidit a defensar en un manifest que han fet públic aquest dilluns que "no tenim Rei. Democràcia, llibertat, repúbliques".

Els representants al Congrés i al Senat d'aquestes forces polítiques defensen que "el rei no és un interlocutor vàlid per a nosaltres. Ni té la legitimitat dels nostres pobles, ni li reconeixem cap funció política". De fet, el manifest defensa que "la Monarquia Espanyola i el seu màxim exponent, el rei d'Espanya, no ens representa".

Els independentistes afirmen que "la societat catalana, basca i gallega rebutgen majoritàriament la figura d'una institució anacrònica hereva del franquisme que se sustenta en l'objectiu de mantenir i imposar la unitat d'Espanya i les seves lleis, negant així els drets civils, polítics i nacional que assisteixen a la nostra ciutadania i els nostres pobles".

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari