El tinent coronel Baena afirma que desconfiaven dels Mossos l’1-O

El comandament de la Guàrdia Civil diu que van deixar d'informar la policia catalana sobre les operacions
El tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena (a la dreta), arr
El tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena (a la dreta), arribant a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares

El tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, que va ser l'encarregat d'instruir gran part dels procediments contra els dirigents del procés independentista ha afirmat que "l'actitud dels Mossos, les sospites que es trunquessin les actuacions judicials justifiquen que, en algunes operacions, no informéssim la policia catalana". Baena ha fet aquesta afirmació en el judici que se segueix contra l'anterior cúpula dels Mossos d'Esquadra a l'Audiència Nacional pel paper que va tenir la policia catalana durant els dies àlgids del procés que van culminar amb la consulta independentista de l'1-O del 2017.

El comandament de la Guàrdia Civil ha afirmat que "durant l'1-O, haurien d'haver-se produït un al·luvió de sol·licituds de suport a aquests binomis (dels Mossos) per a complir amb el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Paradoxalment no es van produir, sinó que només queden 14 registres". Baena es refereix al fet que les parelles de Mossos que van ser destinades en els punts de votació no van demanar ajuda a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a impedir-ho.

De fet, Baena ha defensat que els Mossos i la seva cúpula aquells dies sota el comandament del major Josep Lluís Trapero estaven al costat de les pretensions independentistes del govern de Carles Puigdemont. Així, el tinent coronel de la Benemèrita ha dit que "hi ha una correu d'agraïment del senyor Puigdemont a Trapero del dilluns 20 d'octubre, recollit pel Tribunal Suprem". Baena ha assegurat que "Puigdemont i Trapero es reuneixen en secret, a porta tancada. I el president de Generalitat agraeix al major la seva actuació l'1 d'octubre".

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari