Un 40% dels seguidors de TV3 han deixat de mirar-la

Un informe de la CCMA diu que molts han decidit migrar a altres canals “a la recerca d’imparcialitat o entreteniment”
Gordillo (Catalunya Ràdio), Sanchis (TV3) i Llorach (CCMA)
Gordillo (Catalunya Ràdio), Sanchis (TV3) i Llorach (CCMA)

Un 39,4% dels catalans veuen “menys” o “molt menys” TV3 que en anys anteriors. Aquesta dada s’inclou en l’informe elaborat per l’empresa Análisis e Investigación SA sobre el posicionament de les marques TV3 i Catalunya Ràdio per encàrrec de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). 

L’informe recull que només un 21,9% de catalans miren TV3 més ara que “respecte al passat”. La resta la mira igual que abans. Aquest estudi va ser presentat fa uns dies per la directora en funcions de la CCMA, Núria Llorach, com una demostració de la “confiança” que la ciutadania diposita en TV3 i Catalunya Ràdio, però va amagar les dades més crítiques amb les emissores públiques que depenen de la Generalitat.

Entre aquestes dades també s’hi inclou l’allunyament de part de la ciutadania d’aquests mitjans perquè els consideren sectaris. Els redactors de l’informe ho deixen ben clar en les seves conclusions: “La percepció dels entrevistats és que veuen TV3 menys que abans, en un context de fragmentació de mitjans”. També conclouen que “el constant tema de debat en la majoria de tertúlies (actual situació política) ha generat un cert desgast i migració d’espectadors cap a altres cadenes en la recerca d’imparcialitat (La Sexta) o bé entreteniment”.

Molts joves no troben a TV3 el que els interessa, segons es dedueix de les enquestes i el treball de camp realitzat per Análisis e Investigación SA. “El target més jove ha crescut amb el Super3 però quan fan el salt a TV3 no trobaran programes amb els quals s’identifiquin, fet que no els permet crear un vincle clar amb la cadena. Si bé és cert que sèries com Merlí els va suposar un apropament a TV3, actualment tan sols Polònia o APM entren en  els seus interessos”. Una altra dada que no va donar a conèixer la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, és que un 42,7% dels enquestats consideren que els informatius de TV3 són poc o gens imparcials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides