Anticorrupció demana la imputació per blanqueig de 12 càrrecs de CDC

El fiscal assenyala els exconsellers Felip Puig, Jordi Jané, Pere Macías i Irene Rigau
Felip Puig
Felip Puig

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge instructor del cas del 3% a l'Audiència Nacional, José de la Mata, que citi a declarar dotze antics alts càrrecs de Convergència Democràtica (CDC) com a investigats per un delicte de blanqueig de capitals. Entre aquests dotze càrrecs convergents hi ha quatre exconsellers del govern de la Generalitat: Felip Puig, Pere Macías, Jordi Jané i Irene Rigau.

La Fiscalia també vol que declarin com a investigats per blanqueig l'exsenadora i batlessa de Calella, Montserrat Candini, l'exdiputat Víctor Vila (que va dirigir la Fundació Fòrum Barcelona, investigada en el mateix cas), l'exdiputat i exalcalde de Lloret Xavier Crespo (condemnat pel cas Clotilde), l'exdiputada Glòria Renom, l'exalcalde de Sallent Jordi Moltó, l'exdirector general de Telecomunicacions Carles Flamerich, l'exdirigent dels liberals europeus d'ALDE, figura del sector liberal de CDC i excandidat de JxCat Marc Guerrero, i Eduard Freixedes, excap de serveis territorials de la Catalunya Central.

Aquestes dotze figures convergents van realitzar donacions al partit per imports de 1.500 a 3.000 euros entre els anys 2008 i 2015, sempre durant el darrer trimestre, revela Europa Press a partir de l'escrit de la Fiscalia.

Un informe de la Guàrdia Civil, aportat a la causa el desembre, destaca la coincidència de donacions en períodes concrets. Segons la Fiscalia, les donacions d'empreses i particulars són "sistemàticament complementàries, de manera que es dedueix un criteri superior al de les persones donants". Com a possibles explicacions, Anticorrupció apunta que cadascun dels donants va decidir aflorar diners en efectiu no declarats o bé que els diners en efectiu ni declarat procedia del partit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides