El secretari del Parlament tramita la retirada de l’escó de Torra

Xavier Muro argumenta que la resolució del Suprem canvia la situació del president com a diputat
Quim Torra
Quim Torra

Els serveis del Parlament de Catalunya han rebut les instruccions del secretari general de la cambra, Xavier Muro, per retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, condemnat en primera instància per un delicte de desobediència.

En la comunicació que ha remès a la Mesa del Parlament, Muro indica que la situació de Torra ha canviat arran de la resolució amb què el Tribunal Suprem, la setmana passada, va rebutjar suspendre cautelarment l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar-li l’escó.

El termini de dos dies donat per la Junta Electoral a Muro per informar del substitut de Torra s’exhaureix aquest dilluns. El relleu de Torra com a diputat de JxCat, fent córrer a llista, seria Ferran Mascarell.

Abans que comenci el ple de la cambra catalana a les 15 h, en el qual s’han de votar els pressupostos aquesta setmana, la Mesa discutirà la situació de Torra. Cs i el PP van avisar la setmana passada que emprendran accions legals si es permet que Torra voti.

Aquesta situació tornarà a posar a prova la relació dels socis del govern català. JxCat vol que el president del Parlament, Roger Torrent, ignori la Junta Electoral, la qual cosa li podria un procés judicial per desobediència. Si Torrent obeeix, en canvi, pot ser assenyalat per l’independentisme, en particular des de JxCat.

Una possibilitat apuntada pel vicepresident de la cambra Josep Costa (JxCat) és deixar l’escó buit, un gest simbòlic de reconeixement a Torra com a diputat que no implicaria la pèrdua de la majoria independentista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides