Quin presentador de Telenotícies ha sortit en defensa de Jordi Pujol?

Toni Cruanyes, presentant el TN Vespre

Toni Cruanyes. El presentador del ‘TN Vespre’ s’ha sumat a la campanya per ‘blanquejar’ la imatge de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, pocs dies després que el programa ’30 minuts’ li cedís espai perquè reflexionés sobre l’aportació de Catalunya a la cooperació internacional en el documental ‘Objectiu 0,7%’. Cruanyes tracta amb molta suavitat Jordi Pujol en el llibre que acaba de publicar –“Un dels nostres” (Pòrtic Edicions)-,una mena d’autobiografia en la qual explica la seva visió de la política recent a Catalunya.

La seva opinió sobre el paper que ha jugat Pujol a la política catalana l’ha reflectit en una entrevista publicada pel portal Vilaweb.cat, on afirma que “és una persona molt important en la vida dels catalans de la meva generació i marca molt una manera d’entendre el país. Hem de començar a fer inventari de tots els anys de Pujol. Hi va haver una època en què semblava que tot ho havia fet bé i una època en què semblava que tot havia anat malament. Hi ha hagut un linxament públic injustificat de la seva figura i espero que el temps posi les coses al seu lloc. Crec que de mica en mica es podrà fer una anàlisi de totes les coses bones que es van fer llavors, atribuïdes a ell o a tota la societat catalana, que va viure un moment d’expansió econòmica, de riquesa cultural… La Catalunya d’avui i, fins i tot, les aspiracions polítiques de la Catalunya actual no es podrien explicar sense el que es va aconseguir en aquella època”.

El presentador del ‘TN Vespre’ acusa “els mitjans de comunicació espanyols” de linxar Jordi Pujol després que reconegués que va tenir diners amagats a l’estranger mentre va ser president de la Generalitat. Aquesta acusació es feia, segons Cruanyes, “amb una altra voluntat”. “Pensaven que matant Pujol mataven l’independentisme. Que poc que coneixen la situació real de Catalunya, si pensen això. Estic força content d’haver trobat el to correcte per a explicar què passava sense caure en el sensacionalisme de Telecinco, Antena 3 i Cuatro. A hores d’ara, encara no se sap exactament què ha passat amb la família Pujol, quin és el presumpte enriquiment que hi ha respecte d’obres i encàrrecs que es van fer en l’època que eren a la Generalitat. Encara està sub judice. Un dia espero que es pugui fer no solament un judici sinó també una anàlisi profunda. I que Pujol s’expliqui, més enllà de la carta”.

Portaveus dels partits de l’oposició han demanat que Cruanyes deixi de ser la cara de l’informatiu vespre de la televisió pública catalana. Ningú de la direcció de TV3 o la CCMA, però, li ho ha demanat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides