Torrent ha de decidir si retira l’acta a Torra o desobeeix el Tribunal Suprem

Els lletrats deixen el cas en mans de la mesa del Parlament, ja que consideren que la decisió és política
El president del Palament amb el de la Generalitat

Cap de setmana de contactes de la majoria independentista al Parlament per la decisió de la Junta Electoral de retirar l'escó al president Quim Torra. Ara mateix, la seva situació com a diputat està en suspens i dilluns hi haurà ple al Parlament. La mesa, amb Roger Torrent al capdavant, ha de decidir si desobeeixen o no la Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem.

En aquest punt, Esquerra Republicana busca una estratègia pactada amb Junts per Catalunya i la CUP. Els republicans han intensificat els contactes perquè tota la pressió està ara sobre el president del Parlament. Roger Torrent ha de pronunciar-se sobre el requeriment de la Junta Electoral de retirar l'escó a Torra de manera immediata.

Torrent, que sap que si desobeeix s'enfronta a conseqüències penals, aquest divendres al matí no va aparèixer pel Parlament. Sí que s'hi han vist els lletrats de la cambra, que en aquesta ocasió no han rebut ni rebran, segons confirmen fonts de la presidència de la cambra, l'encàrrec de Torrent de fer un nou informe, tal com demana el PSC.

Dilluns, abans del ple, la mesa del Parlament haurà de prendre una decisió que Torrent pretén que sigui consensuada. Junts per Catalunya ja ha deixat clar que en cap cas contemplen la retirada de l'escó.

D'altra banda, els lletrats del Parlament no tenen previst emetre un nou informe d'ofici i deixen l'afer en mans de la mesa de la cambra catalana, perquè consideren que, indistintament del que diguin els seus pronunciaments -que no són vinculants-, retirar o no l'acta a Torra és al cap i a la fi una decisió política.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides