Què amaga Carles Puigdemont al Parlament europeu?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont va ser acreditat com a membre electe del Parlament europeu el passat 21 de desembre, després de la sentència del tribunal de Luxemburg (TJUE). Però ha passat més d’un mes i l’expresident de la Generalitat no fa els deures inherents a la seva nova condició d’eurodiputat.

A la seva fitxa oficial com a membre del Parlament europeu, que es pot consultar a través de la web de la institució, hi ha la seva foto i un resum de les seves intervencions i explicacions de vot a la cambra. Però, en canvi, no ha facilitat ni el seu currículum vitae, ni l’obligatòria declaració d’interessos econòmics, ni tampoc la llista d’assistents als quals té dret en funció del seu càrrec. Això sí, ha complimentat la “declaració de bona conducta” en relació amb el tracte educat i correcte que ha de tenir envers els funcionaris i el personal adscrit al Parlament europeu.

En absència de dades, no es pot saber, per exemple, les remuneracions que ha cobrat Carles Puigdemont del Parlament de Catalunya; si forma part de consells d’administració o de la direcció d’entitats, com ara el Consell per la República ; si cobra per realitzar activitats externes ocasionals; si té interessos en empreses o societats que puguin influir en la seva tasca al Parlament europeu; si té el suport financer de tercers, etc. Aquesta declaració d’ingressos i de relacions societàries és d’obligat compliment per tots els eurodiputats, però sembla que Carles Puigdemont no té pressa per lliurar-la als serveis del Parlament.

Aclarir els seus ingressos extra és molt important, per exemple, per saber qui paga la mansió de la zona del golf de Waterloo on resideix. Si l’hagués de pagar del seu sou com a eurodiputat, no s’ho podria permetre, atès l’elevat preu del lloguer de la casa.

També sobta que no hagi facilitat el seu currículum vitae ni la llista d’assistents parlamentaris. Sembla que un dels escollits per formar part del seu equip seria Aleix Sarri, que fa uns dies va cessar voluntàriament com a coordinador de les polítiques internacionals del president Quim Torra. Aleix Sarri coneix molt bé el Parlament europeu, ja que, amb anterioritat va ser assistent de l’exeurodiputat convergent Ramon Tremosa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides