Calvo diu que la reforma del delicte de sedició no es debatrà amb Torra

L'executiu central insisteix que cal equiparar l'ordenament jurídic espanyol al dret europeu
Carmen Calvo
Carmen Calvo

La vicepresidenta primera del govern central, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimecres que la reforma que pretén fer l'executiu de Pedro Sánchez sobre els delictes de sedició i rebel·lió no està vinculada a les negociacions que estan a punt d'iniciar-se entre el govern central i el govern català per encarar el conflicte polític de Catalunya.

En declaracions a la Cadena SER, Calvo ha assegurat que la proposta de reforma "no forma part de la mesa de diàleg" que ha de reunir representants de l'Estat i de la Generalitat. Calvo ha reblat que "el president no parlarà amb cap president de cap comunitat autònoma sobre una futura reforma del Codi Penal", descartant que el tema es tracti en la pròxima reunió amb el president català, Quim Torra.

Calvo ha justificat la proposta de reforma en el fet que "des d'Europa s'envia el missatge que allà cal fer quelcom. Que cal arreglar alguna cosa", i que l'executiu central pretén actualitzar el Codi Penal per "compassar comportaments democràtics a tipus penals com a Europa".

D'aquesta manera, Calvo ha sortit al pas de les denúncies que han fet des de l'oposició en les quals s'apuntava que aquesta reforma, que pretén suavitzar el delicte de sedició i endurir el de rebel·lió, era una mena d'indult encobert cap als líders independentistes que compleixen presó, condemnats pel Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides