Quatre informes sobre el 3% esquitxen el mandat de Trias a Barcelona

La instrucció de l'afer de presumpta corrupció de Convergència té Bimsa i Vives en el punt de mira
Xavier Trias i Antoni Vives
Xavier Trias i Antoni Vives

La investigació del cas del 3% arriba a la recta final amb el mandat de Xavier Trias com a alcalde de Barcelona (2011-2015) sota la lupa. La Vanguardia publica que l'única etapa de govern convergent a la capital catalana es troba assenyalada per quatre informes remesos per la Guàrdia Civil a José de la Mata, magistrat instructor de l'Audiència Nacional.

Segons aquesta informació, s'hi reflecteixen gestions per concedir contractes d'obra pública des d'administracions governades per Convergència a determinades empreses de la construcció a canvi de donacions al partit, i Barcelona d'Infraestructures Municipals, Bimsa, des d'on es gestiona la concessió d'obra pública a la capital catalana, era la plataforma clau.

En particular, un dels darrers quatre informes remesos a De la Mata se centra en l'extinent d'alcalde d'Urbanisme Antoni Vives, i recull una comunicació on Felip Puig, conseller del govern d'Artur Mas, li demanava que rebés un constructor que descriu com "un bon amic i company de viatge". En una anotació localitzada en l'ordinador de Vives, inclosa en el sumari, l'aleshores tinent d'alcalde diu sobre la plaça de les Glòries: "No interferències tècniques. Control polític de l'operació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides