Qui presentarà el nou llibre de Santi Vila?

Portada del nou llibre de Santi Vila
Portada del nou llibre de Santi Vila

Josep Cuní i Andreu Mas-Colell. És el segon llibre de l’ex-conseller de la Generalitat després de la crisi de la tardor del 2017 a Catalunya i de la posterior sentència del Tribunal Suprem. A ell el Tribunal Suprem el va condenar a un any i vuit mesos d’inhabilitació i a una multa de 200 euros diaris durant deu mesos per un delicte de desobediència. El primer llibre que va escriure el va titular D’herois i traïdors i explicava com va viure aquells intensos dies de setembre i octubre de 2017. Ara publica Vèncer i convèncer, que incorpora el subtítol "Del banc dels acusats al compromís amb la reconciliació".

El periodista i l’economista i també ex-conseller l’acompanyaran en la presentació que en farà el proper 12 de febrer al Cercle d’Economia, a Barcelona. El llibre s’ha editat en català (Pòrtic) i castellà (Ediciones Península) i arriba en un moment en què Vila ha d’acarar un altre judici, per la seva oposició a tornar 44 obres d’art que eren al Museu de Lleida i que reclamava l’ajuntament aragonès de Sixena. Ha de fer front a una fiança de 216.000 euros. La seva petició de suport a la Caixa de Solidaritat que ajuda els polítics i activistes empresonats arran de la sentència del Suprem ha rebut dures crítiques dels sectors més hiperventilats del processisme que el consideren un traïdor a la causa.

A la sinopsi de Vèncer i convèncer s’hi llegeix “L’exconseller de la Generalitat Santi Vila relata en primera persona la seva experiència al banc dels acusats davant el Tribunal Suprem i la seva declaració, però també les veritats i mentides d’alguns dels principals protagonistes i testimonis durant el judici, les experiències i anècdotes d’aquells llargs mesos de procés judicial, viscuts entre Madrid i Barcelona. L’autor dedica la segona part del seu llibre a plantejar la seva proposta per recuperar els consensos constitucionals bàsics per a la convivència i, a través del diàleg, reprendre el camí de la reconciliació i el progrés a Catalunya i al conjunt d’Espanya”.

La presentació del nou llibre de Santi Vila promet ser mogudeta.

(Visited 211 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari