Cuixart surt de la presó de Lledoners

El president d'Òmnium, com també farà Sànchez, accedeix a un primer permís penitenciari de 48 hores
Jordi Cuixart, sortint de la presó de Lledoners

Després d'haver complert un quart de la pena imposada pel Tribunal Suprem, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha pogut sortir per primera vegada de la presó de Lledoners amb un permís extraordinari. El màxim dirigent de l'entitat cultural ha abandonat el centre penitenciari després de rebre visites institucionals.

A la sortida del centre penitenciari, el president d'Òmnium Cultural ha saludat un grup de persones concentrades. Després ha entrat en un cotxe i ha marxat. Haurà de tornar a la presó dissabte a la mateixa hora.

El permís el va demanar dimarts i dimecres va rebre l'acceptació per part del servei de classificació del Departament de Justícia. Cuixart, com Jordi Sànchez, ja pot accedir a permisos perquè està classificat en segon grau i ha complert una quarta part de la pena de nou anys. Van entrar a la presó el 16 d'octubre de 2017.

L'entorn del president d'Òmnium no ha volgut detallar en els darrers dies quin ús farà de les 48 hores de permís concedides per les institucions penitenciàries. A través d'un comunicat, han dit que no tindrà agenda pública i han deixat clar que Cuixart s'acull al permís perquè és un "dret", en cap cas un "privilegi".

A més de Cuixart i Sànchez -el líder de la Crida també pot sortir de manera imminent-, al llarg d'aquest any també podran demanar permisos Joaquim Forn (el 16 de juny) i Josep Rull (el 2 d'octubre). Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva i Jordi Turull hauran d'esperar al 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides