Treball va sancionar quatre vegades l’empresa de l’explosió de Tarragona

El Homrani assegura que la Generalitat "anirà fins al fons" de la investigació arran del sinistre
Imatge de l'interior de l'empresa IQOXE

Inspecció de Treball investigarà a fons l'accident químic de dimarts a Tarragona per aclarir si l'empresa on va esclatar el reactor va complir les normes de seguretat. La Generalitat ja ha sancionat fins a quatre vegades IQOXE els últims anys: un cop per les condicions de treball a la planta sinistrada i tres per incompliments en matèria de salut i seguretat.

Es tracta de quatre sancions fermes, ja imposades, amb imports petits, de 2.000 a 8.000 euros. Des del Departament de Treball expliquen que són expedients tancats els últims anys, però ni concreten quan es van posar les multes ni tampoc el detall dels expedients.

En paral·lel, un jutjat de Tarragona ha començat a investigar l'accident químic d'ofici. Aquest matí els bombers han començat a buidar el tanc que va quedar afectat per l'explosió, en una situació cada cop més sota control.

D'altra banda, l'empresa, Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), ha encarregat a l'Institut Químic de Sarrià (IQS) una investigació sobre l'accident de dimarts. La companyia confia que aquest estudi ha de permetre esclarir els motius de l'explosió d'una de les quatre plantes de la factoria.

IQOXE reitera que la companyia i els treballadors, "en la mesura que les difícils circumstàncies del moment ho van permetre, van seguir els protocols de seguretat, la qual cosa va permetre l'arribada dels bombers al lloc del sinistre en tan sols uns minuts".

Finalment, els Mossos d'Esquadra han registrat les oficines d'IQOXE a La Canonja i El Prat per l'explosió química.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides