Una eurodiputada del Sinn Féin i líders del Brexit somriuen a Puigdemont

L'expresident exhibeix i agraeix el suport d'una exmembre de l'IRA que va ser condemnada a cadena perpètua i amnistiada
Comín, Anderson i Puigdemont
Comín, Anderson i Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha agraït via Twitter el seu "suport" a Martina Anderson, una eurodiputada nord-irlandesa del Sinn Féin que va ser condemnada a cadena perpètua per haver preparat atemptats amb explosius sent membre de l'IRA, i que va ser excarcerada després de 13 anys a la presó, el 1998, perquè es va beneficiar dels Acords del Divendres Sant.

Anderson, que és l'únic suport de l'Eurocambra que ha exhibit Puigdemont a les xarxes durant la seva setmana d'estrena a Estrasburg, ha piulat que estava "encantada" de la seva trobada amb "els meus amics catalans Carles Puigdemont i Toni Comín". "Llarga vida a la solidaritat internacionalitat", ha proclamat la representant nord-irlandesa, que els darrers mesos havia donat suport a Puigdemont i a Oriol Junqueras mostrant a l'Eurocambra cartells de tots dos per reclamar que poguessin exercir d'eurodiputats.

Puigdemont, en canvi, no ha difós la salutació que va rebre d'importants figures polítiques angleses favorables al Brexit. L'exlíder de l'UKIP i líder del partit del Brexit, Nigel Farage, euroescèptic i populista de dretes, va difondre la foto de tots dos, on Puigdemont somriu, i s'ha mostrat "encantat" per la trobada.

L'impulsor del Brexit considera que "els separatistes catalans han estat tractats pèssimament" perquè que, segons assegura, són euroescèptics, com ell, tot i que menys: els ubica en aquesta línia.

En una entrevista concedida a l'agència EFE, Farage ha comentat que "és interessant que quan jo marxo, arribi Puigdemont. Molt interessant". "Seguiré amb molt d'interès el progrés de Puigdemont aquí", assegura.

A banda de Farage, Puigdemont ha rebut l'escalf de Rupert Lowe, que ha celebrat l'arribada a l'Eurocambra de "més veus dissidents", que troba "necessàries". Com Farage, Lowe és membre del Partit del Brexit.

La sintonia amb Anderson, Farage i Lowe contrasta amb el rebuig que, d'entrada, ha suscitat en el grup dels Verds, al qual pretén adherir-se el president de la Generalitat.

Encara que aquest grup ha d'estudiar encara la sol·licitud d'adhesió de l'expresident català, el seu co-president, Philippe Lamberts, ha titllat d'incongruent l'intent de Puigdemont per la proximitat que ha mostrat l'expresident català amb els nacionalistes flamencs de N-VA.

Lamberts troba que seria "lògic" que Puigdemont i Comín s'unissin al grup dels "seus amics belgues" de N-VA, on també hi ha la formació ultradretana espanyola Vox.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides