Forta explosió a la zona del polígon sud de la petroquímica de Tarragona

Reprodueix vídeo

Una forta explosió ha originat un gran incendi a la zona del polígon sud de la petroquímica de Tarragona. L'accident ha passat a l'empresa IQA, on s'han desplaçat els bombers de la Generalitat i els equips d'emergència.

L'explosió, que s'ha produït poc abans de les 7 de la tarda d'aquest dimarts, s'ha sentit des de diversos municipis propers i ha causat una gran columna de fum. L'explosió hauria produït un núvol de propilè o propè que, encara que no és tòxic, sí que és inflamable, segons els Bombers.

Des de Protecció Civil han activat el pla PLASEQCAT, i demanen als habitants de les poblacions del voltant que es confinin a casa seva. Els municipis afectats són Tarragona, Salou, Vilaseca, Reus, Constantí, El Morell i La Canonja.

Bombers confirma a l'almenys quatre ferits, dels quals no es precisa el seu estat, a conseqüència de l'explosió. El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i el conseller d'Interior Miquel Buch es desplacen a la zona del sinistre. Protecció Civil restringeix el confinament només a les localitats de la Canonge i Vila-Seca. A la resta de localitats, només si es registren molèsties pel fum s'aconsella no sortir de casa.

L'incendi ha provocat la interrupció de la circulació ferroviària a Tarragona i el tall en trams de tres carreteres. Renfe ha informat que, a petició de les autoritats, s'ha interromput la circulació de trens en els trams Tarragona-Reus i Tarragona-Port Aventura, afectant la R13, R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides