Sánchez defensa que Torra “és el president de la Generalitat”

El president del govern central diu que es reunirà "ben aviat" amb el president català
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat que "el president de la Generalitat, és Torra", i que per la qual cosa no té "cap problema" per reunir-se amb ell per parlar de la situació política de Catalunya i de la relació entre el govern de l'Estat i el govern de la Generalitat.

Pedro Sánchez, en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres del nou executiu de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos, ha afirmat que "volem obrir un procés de diàleg territorial, de ressituar la crisi catalana en el territori polític, d'on mai hauria hagut de sortir".

Sánchez ha afirmat que "el PSOE és un partit constitucionalista. Lliçons sobre constitucionalisme, les justes. Tot ho farem a l'empara de la Constitució. Si podem arribar a una consulta a Catalunya, és perquè hi ha hagut un acord", afegint que "tant de bo puguem arribar a un acord, perquè significa que el conflicte a Catalunya s'ha solucionat".

Per al president del govern central "si normalitzem la crisi catalana, la via judicial no tindrà sentit". Sánchez ha insistit en el fet que la mesa de diàleg entre l'administració de l'Estat i la catalana "és el compromís" i que abans hi haurà una reunió d'ell amb el president Torra.

Sánchez ha anunciat, també, que a partir d'ara el Consell de Ministres es faran tots els dimarts de cada setmana i no els divendres com s'havia fet en els darrers anys. El president ha justificat aquest canvi de dia perquè així el seu executiu podrà planificar amb més temps la feina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides