Jaume Asens destaca la bona sintonia que hi ha entre ERC, PSC i comuns

El líder dels comuns a Madrid diu que la consulta acordada no implica renunciar al referèndum
Jaume Asens

El líder dels comuns a Madrid, Jaume Asens, ha defensat que la consulta sobre els acords presos en una taula de diàleg entre governs que han pactat el PSOE i ERC és "un punt de partida", però que no implica una renúncia al referèndum.

En una entrevista a l'ACN, Asens sosté que ara no es donen les condicions per a celebrar un referèndum però que això no vol dir que ells hi renunciïn, ni que hi hagin de renunciar "els altres actors". "Si no aconseguim trobar aquest mínim comú, no ens en sortirem", ha advertit Asens.

Després que el president del Govern, Quim Torra, digués en el seu discurs de Cap d'Any que no hi ha "diàleg honest" sense el compromís d'un referèndum, Asens li ha demanat que no vagi amb "maximalismes", que no faci "monòlegs" i que sigui capaç de "flexibilitzar posicions".

A més, recomana al cap de l'executiu "no desaprofitar l'esperança que s'ha aixecat amb aquest nou context polític", amb la formació d'un govern progressista. "L'alternativa és el precipici de Vox", ha reblat.

Asens ha explicat que ara mateix hi ha "molta sintonia" entre ERC, PSC i comuns: "Estem anant pel carril central del catalanisme i estem dient coses que sonen similars", ha celebrat el líder d'En Comú Podem, que creu que això "ensenya el camí del desbloqueig".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides