De què està acusada Assita Kanko, l’eurodiputada que va rebre Puigdemont i Comín?

Assita Kanko

En la seva entrada al Parlament europeu, per tal d’iniciar els tràmits per assolir la condició d’eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín van ser rebuts i acompanyats, divendres passat, per l’eurodiputada Assita Kanko, del partit nacionalista flamenc N-VA. Curiosament, aquest partit forma part a l’Eurocambra del grup parlamentari Conservadors i Reformistes Europeus (ERC), al qual també estan adscrits els eurodiputats espanyols de… Vox!

Però no acaben aquí les contradiccions. Carles Puigdemont ha manifestat la seva intenció de formar part del grup dels Verds-Aliança Lliure Europea, en el qual s’integren els Comuns i ERC. I Assita Kanko és als antípodes de la sensibilitat ecològica: ha estat acusada públicament de ser dels pocs eurodiputats que fan servir l’avió per anar de Brussel·les a Estrasburg per assistir a les reunions mensuals que l’Eurocambra fa a la ciutat francesa.

Entre Brussel·les i Estrasburg hi ha uns 450 quilòmetres i la gran majoria d’eurodiputats fan servir el rapidíssim TGV Thalys per fer el trajecte. Però n’hi ha uns quants, com l’amfitriona de Carles Puigdemont i Toni Comín, que s’obstinen a fer el viatge en avió, malgrat l’enorme pol·lució de CO2 que ocasiona aquesta modalitat de transport, en comparació amb el tren.

L’actitud antiecológica d’Assita Kanko ha provocat la indignació dels defensors del medi ambient a Bèlgica, que han denunciat la seva manca de sensibilitat. Però Carles Puigdemont i Toni Comín estan encantats de la vida i no han parat de fer-se fotos al seu costat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides