El ‘clàssic’ de Tsunami: llançar pilotes de platja

El conseller d'Interior, Miquel Buch, diu que no entraran grans pancartes al Camp Nou
El Camp Nou
El Camp Nou

L'anunciada acció reivindicativa que desplegarà Tsunami Democràtic durant el Barça-Madrid d'aquest dimecres consistirà, dins del Camp Nou, en el llançament de pilotes inflables com les que s'usen per jugar a la platja, entre altres accions, avança La Vanguardia.

Segons aquesta informació, la idea de Tsunami és un llançament de pilotes inflables de color negre al terreny de joc, per simbolitzar les bales de goma de la Policia Nacional que han causat la pèrdua d'ulls a alguns manifestants, i de pilotes d'escuma gegants, per representar les bales de foam que usen els antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Tsunami ha difós a Twitter que no havien promogut el llançament de pilotes al Camp Nou, però ha instat als seus activistes a portar-ne i a afegir-hi “el vostre missatge”, a més de donar les gràcies a La Vanguardia. Els responsables d’aquesta iniciativa, que segueixen amagant la seva identitat, també han afirmat que “tothom podrà veure el partit i el missatge «Spain, sit and talk» arribarà a tot el món”. 

Els cossos policials que vetllen per la seguretat del partit també treballen amb la previsió que activistes de Tsunami amb accés a l'estadi hi voldran penjar una gran pancarta. El permís per posar la pancarta, segons La Vanguardia, ja s'hauria acordat amb la directiva del club, com en altres ocasions.

El llançament de pilotes inflables no representa "cap perill", segons ha manifestat el conseller d'Interior Miquel Buch a Catalunya Ràdio, però ha apuntat que una manxa per inflar-les es podria considerar un element de risc.

En qualsevol cas, Buch ha assenyalat que "no em toca a mi decidir quin material es pot entrar" i que seran els Mossos i la seguretat privada contractada pel Barça els encarregats de permetre o denegar l'entrada de determinat material. Buch, això sí, ha avançat que no es permetrà que es fiquin a l'estadi blaugrana pancartes de grans dimensions.

El dispositiu de seguretat d'aquest clàssic, especialment reforçat per l'anunciada protesta que organitza Tsunami, comptarà amb més de 3.000 agents, dels quals 500 són antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i establirà dos anells de seguretat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.