El govern de Torra incompleix amb el finançament de les escoles bressol municipals

El conseller d'Educació, per la seva banda, presenta un pla per digitalitzar l'alumnat català
Escola bressol

El govern de la Generalitat, presidit per Quim Torra, incompleix el mandat democràtic del Parlament al no destinar diners al finançament de les escoles bressol municipals, malgrat fins i tot sentències judicials. En canvi, des del departament d'Ensenyament es presenta un pla per digitalitzar l'alumnat català.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, s'ha compromès en el Parlament en diverses ocasions a recuperar la seva corresponsabilitat en el finançament de les escoles bressol. Però la manca de pressupost, encara ara, no ho fa possible.

A més a més, hi ha una sentència judicial que dona la raó als ajuntaments que han hagut d'assumir aquest servei i obliga la Generalitat a fer el pagament de les partides destinades al foment i el funcionament de les llars d'infants municipals no retornades als ajustaments des del 2012.

Malgrat que a hores d'ara la Generalitat encara no ha lliurat al Parlament el pressupost de la Generalitat pel 2020 (segons la llei de finances de Catalunya, el govern ha de fer-ho durant el mes d'octubre), el conseller Bargalló ha presentat un el pla d'educació digital 2020-2025, que vol situar Catalunya com a "país capdavanter en l'ús educatiu de la tecnologia" per l'èxit escolar i social.

Aquest pla té com a objectiu el de millorar la competència digital de l'alumnat, del professorat i dels centres educatius. Aquest pla sembla, però, que no tingui despesa pressupostària a hores d'ara. Segons el departament, el 2025, quan s'hagi acabat d'implantar, tant els alumnes de 4t d'ESO com el personal docent seran competents digitalment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides