El PSOE percep “avenços” amb ERC i veu la investidura a finals d’any

Mentrestant, JxCat es manté en el seu 'no' després de celebrar una reunió amb els socialistes
Rufián amb Lastra i Simancas

Tot i que socialistes i republicans mantenen la discreció, han transcendit "avenços" en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. Ho ha explicat el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, després de reunir-se amb els negociadors del PSOE, Adriana Lastra i Rafael Simancas. Segons ha indicat el valencià, els socialistes li haurien confessat aquests avenços, si bé no han volgut donar més explicacions.

Aquest cop no hi ha hagut comunicat conjunt després de la reunió. Això no obstant, es parla ja d'una investidura per abans de final d'any. Així, si la negociació prospera, el debat d'investidura podria arrencar el 27 de desembre, la primera votació, que requereix majoria absoluta, se celebraria el dia 28 i la segona, en la que seria suficient amb més sís que no, tindria lloc el dia 30.

Els socialistes esperen que Esquerra Republicana clarifiqui la seva posició aquest diumenge després del seu congrés de dissabte.

Qui no dona el seu braç a tòrcer és Junts per Catalunya (JxCat), que es manté en el 'no' a la investidura de Sánchez després d'una reunió "cordial" d'una hora al Congrés dels Diputats en el marc dels contactes dels socialistes espanyols amb totes les formacions.

Així ho han apuntat fonts de JxCat després de la trobada a la qual han assistit la portaveu del partit al Congrés, Laura Borràs, la diputada Míriam Nogueras, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, i el secretari general del Grup Socialista a la cambra baixa, Rafael Simancas.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari