Calvo es desmarca dels barons del PSOE contraris al diàleg amb ERC

El congrés ratifica Iceta com a primer secretari per aclamació i matisa la idea d'immersió lingüística
Carmen Calvo en el congrés del PSC

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha aterrat al congrés del PSC amb el propòsit de defensar el diàleg amb l'independentisme. Enmig del foc obert per la dreta per les converses del PSOE amb ERC per a la investidura de Pedro Sánchez, però també davant les crítiques d'alguns dels barons del seu partit, la dirigent socialista ha advertit que seguiran explorant aquest sender.

Així ha respost a dirigents socialistes com el president d'Aragó, Javier Lambán, i el president de Castella la Manxa, Emiliano García-Page. Calvo ha argumentat que els socialistes són els únics amb capacitat per encarrilar el conflicte territorial governant a Espanya però també en un futur a Catalunya, ha dit.

La solució, ha dit, ha de ser "raonable" i a través d'unes formes "civilitzades" dins dels "paràmetres polítics i jurídics" que apuntalen la democràcia.

El congrés socialista ha ratificat Miquel Iceta com a primer secretari del Partit Socialista de Catalunya per aclamació.

D'altra banda, els socialistes han matisat la seva proposta per flexibilitzar la immersió lingüística, incloent-hi al text de la ponència que el català és "llengua vehicular" i que es puguin fer classes en castellà i anglès quan els professors ho decideixin en funció de les necessitats dels alumnes.
 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari